Снимка trafficnews.bgПловдив започва Водния проект, който е за над 115 млн.

...
Снимка trafficnews.bgПловдив започва Водния проект, който е за над 115 млн.
Коментари Харесай

Започва най-големият проект на Пловдив за над 115 млн. лева! Договорът е подписан

Снимка trafficnews.bg

Пловдив стартира Водния план, който е за над 115 млн. лв.! Днес министърът на околната среда и водите Нено Димов и зам.-кметът Розалин Петков подписаха контракта за плана, в който са планувани редица действия за подобряването на качеството на водата и канализационната мрежа. Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца, написа trafficnews.bg.

Междувременно през днешния ден бе пусната и  втора социална поръчка градските управляващи, по отношение на реализацията на " Интегриран план за водите на град Пловдив ". Тя е за 3 млн. лв. без Данък добавена стойност и касае консултантските услуги, които ще се употребяват по време на реализацията на огромния план.

 Преди няколко седмици от градската администрация пуснаха друга поръчка, която е на стойност от 70 млн. лв. и касае цялостния ремонт и рационализация на Пречиствателната станция в града.

Новата социална поръчка е обособена в няколко посоки. Те са за упражняването на строителен контрол при реконструкцията на  „ Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи, както и на рационализация и доизграждане на ПСОВ Пловдив – инженеринг. 

Консултантите ще задвижват всички нужни документи, както и процедури сред институциите по време на плана.

Очаква се първо да започва модернизацията на ПОСВ – Пловдив

В дейностите се включват:

-Изготвяне на механически и работен план на обект „ Реконструкция, рационализация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води Пловдив ”

- Реконструкция и уголемение на ПОСВ

- Доставка на машини и уреди за обекта;
- Изготвяне на Докумeнтация за употреба на съоръжение и оборудванията

-Обучение на личния състав, зает в употребата на обекта и тестването на оборудването;
- Авторски контрол по време на строителството и монтажа на обекта.

Срокът на всички действия би трябвало да завърши до 730 дни, а гаранцията след стартирането в употреба ще е 6 години.  Парите по първия стадий са разпределени по този начин:

-За техническия план 1,8 млн. лв. без Данък добавена стойност

-За осъществявания на строително монтажните действия – 29, 8 млн. лв. без Данък добавена стойност

-Доставка на съоръжение и уреди за пречиствателната станция 23,9 млн.  без Данък добавена стойност

Ако няма обжалване на процедурата реализатор може да бъде определен до края на април, а през лятото да стартира същинската работа по плана. В изискванията на поръчката е записано, че участниците в процедурата би трябвало да се осъществили минимум 100 млн. лв. оборот в последните три години.

Следващите стадии включват повсеместен ремонт на  58 вътрешноквартални улици в регион „ Северен. В плана, с изключение на новите улици са заложени и  нови канализации и водопроводи по бул. " Дунав " и " Брезовско шосе ".

По плана би трябвало бъдат сменени 14 километра водопроводи и 800 сградни отклонения, 16.1 километра второстепенна канализационна мрежа. Ще бъде осъществена рехабилитация на 2.8 километра от съществуващия колектор VII, както и създаване на разтоварващ колектор VII.

По различен план през Оперативна програма „ Околна среда ” Пловдив ще търси пари посредством обединяването „ Тракийска вода ”, което е дружно с ВиК сдруженията на Стара Загора и Ямбол. Амбициите на градските управляващи е да вземат още 60 милиона лв. за изработката на южния обходен колектор, който да обслужва целия регион „ Южен ”, дружно с селата от Родопската яка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР